Szeptember 25. - az ATS.2 Apple Tech Series következő alkalma!

A koronavírussal és a Felnőttképzési Törvény új változásaival fűszerezett 20. évünk - ügyvezetői levél

A második iksz máris két jelentős dologgal szembesített minket. Azért, hogy egy esetleges harmadik előtt meg ne feledkezzünk az első kettő hatásairól, néhány gondolat erejéig billentyűt ragadtam.

Az IQSOFT – John Bryce Oktatóközpont idén tölti be 20-ik életévét.
Az alapítása óta eltelt időben vállalatunk rengeteg változáson ment keresztül cégként, de a szolgáltatásainak sokrétűségének szintjén is.
Ügyfeleink, hallgatóink visszajelzései alapján büszkék vagyunk arra az útra, melynek mostani állomásán kijelenthető, hogy az IQJB a hazai informatikai oktatások felnőttképzési versenypiacának legelismertebb szereplője.
Személyes célom, hogy a munkatársaim és oktatóink szakmai elhivatottságából fakadó minőségi szolgáltatás a jövőben is igazolja partnereink hűségét.

Az eltelt 20 évben a piaci szegmensünket a mindenkori Felnőttképzési Törvény vezérelte.
Idén szeptember 1-től ez a jogi keret új elvárásokat támasztott elénk is. Ügyfeleink számára ez a keretrendszer egy új, eddig ismeretlen dokumentummal való találkozást fog jelenteni: az Adatbekérő lapot.  
Az Adatbekérő lapot a felnőttképzési tanfolyamon résztvevő személy bizonyos adataival kell Ügyfelünknek kitölteni.
Tekintettel arra, hogy ezek a törvényileg elvárt adatok (név, születési hely és idő, nem, anya neve, lakcím, fizikai és elektronikus levelezési cím, telefonszám, adóazonosító, TAJ, legmagasabb iskolai végzettség, tanulói azonosító szám) érintik a személyes adatok körét, fontos tudni néhány alapvető dolgot. Ezeket az adatokat a törvényes működésünk fenntartása és a szolgáltatásunk igénybevétele érdekében továbbítanunk kell a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerbe (FAR), majd az aláírt dokumentumot a képzést követő 8. év végéig meg kell őriznünk.
Az adattovábbíttatás abban az esetben tagadtatható meg, ha a hallgató megadja a tanulói azonosító számát (OM-azonosító).
2020. szeptember 1. után az Adatbekérő lappal minden megrendelőnk találkozni fog. Tanfolyamszervezőink készséggel állnak rendelkezésükre minden ezzel kapcsolatos kérdés esetén.

Világosan látszik, hogy az Adatbekérő lap érzékenyen érinti a GDPR területét.
Tudni kell ugyanakkor azt, hogy a GDPR előrások szerint a kompatibilitás az egyéb törvényeket (jelen esetben a FkTV-t) nem írhatja felül, így az adatbekérés- és továbbítás teljesítése emiatt nem kerülhető el. 
Cégünk ebben a folyamatban nem minősül adatkezelőnek, csupán adattovábbító szerepünk van. A kötelezően előírt tárolás egy elzárt területen, jól körülhatárolt módon történik, vállalatunknál közzétett és bárki által megismerhető elvek alapján.
A cégünk honlapján elérhető, nyilvános adatkezelési alapelveink a fentiekkel értelemszerűen kibővültek.

20 éves évfordulónk másik idei eseménye a koronavírus járvány.
A 2020-as év tavaszán kezdődött események következményeként tevékenységünkkel azonnal átálltunk a távoli oktatásra: minden tanfolyamunkat interaktív online módon tettük elérhetővé hallgatónk számára. Ez a módszer nemcsak egy egyszerű digitális átállás, hanem az oktatóval való élőképes kapcsolattartást és a tananyag digitális elérhetőségét is jelenti minden tanfolyami hallgatónk számára.
A központi intézkedések lazításának hatására később visszatértünk a tantermi képzésekhez, miközben megtartottuk az ugyanazon tanfolyamra vonatkozó interaktív online lehetőséget is.

Jelenleg, biztosítva a szolgáltatásank kellő rugalmasságát, 3 módszerrel állunk ügyfeleink rendelkezésére:

  • betartva az összes előírt biztonsági intézkedést: tisztán tantermi képzésekkel
  • távoli, az interaktív kommunikációt támogató hozzáférésekkel: tisztán elektronikus változattal
  • a kettő keverékeként, az úgynevezett szimultán hibrid megoldással (hallgatók a tanteremben is és a távolban is, mind azonos jogosultságokkal és lehetőségekkel)  


Az eddigi tapasztalataink és Ügyfeleink rendkívül pozitív visszajelzései alapján a fenti 3 módszerből biztosan kiválasztható az aktuális körülményeknek megfelelő legösszetettebb változat is úgy, hogy a tőlünk megszokott minőséget illetően Ügyfeleinknek ne kelljen továbbra sem semmilyen kompromisszumot megkötnie.

Azt hiszem, bátran kijelenthetem: a kerek évfordulónk eddig nem telik unalmasan… smiley

Munkatársaim és oktatóink, azaz az IQSOFT – John Bryce Oktatóközpont nevében jó egészséget kívánok Önöknek.
A nyugodt környezetben történő jó tanuláshoz az IQJB továbbra is áll a rendelkezésükre.

Dobay Csaba
ügyvezető igazgató

címkék

Ajánlja a hírt másoknak is!