Szeptember 25. - az ATS.2 Apple Tech Series következő alkalma!

Apple exclusive Londonból

„iOS and The New IT” címmel tartott továbbképzést az Apple az EMEA régió technikai oktatói számára. A képzésen 9 ország trainerei vettek részt, Dél-Afrikától Spanyolországig. A többség fejlesztő és rendszerintegrátor is. Én a közép-kelet-európai régiót képviselhettem. De nézzük inkább a tartalmat:

A mobilizálódó IT világában élünk. Szinte minden cég – sokszor nem is tervezetten – használ mobil eszközöket a munkavégzésben. Levelezés, adatok és szolgáltatások elérésére használunk okostelefonokat, táblagépeket. Valóban növeli a kockázatot ilyen eszközök jól megtervezett használata? Tud-e valami nem mindennapi megoldást felmutatni IT rendszerek terén, az innovációiról híres Apple?
A jelenleg általános kockázatokat jelentősen csökkentik az iOS eszközökben kifejlesztett lehetőségek. Az Apple nem csak a designban, hanem a motorháztető alatt is minőségit alkot. A hardveres titkosítás, a code signing, a Secure Boot Chain, a Touch ID, a Secure Enclave, az Activation Lock, a minősített alkalmazások és fejlesztők, a management egyedi lehetőségei, az alkalmazások együttműködésének szigorú rétegei, az MDM funkciók fejlesztései… és mindezek megvalósításának apró részletei olyan rendszert alkotnak, ami páratlan lehetőségeket nyújt a céges felhasználásban. Az Apple ökoszisztéma egészen más logikán alapul, mint a megszokott IT gondolkodás. Ezért a technikai jellemzők részletes megismerése mellett a rendszer logikáját is szükséges átlátnunk. Így nagyszerű lehetőségek nyílnak ki a mobil IT megvalósításához. Ha mobilitás mellett biztonságra is szükség van, érdemes szemléletmódot váltani. Erre utalt a képzés címe is.
A továbbképzés előadói között az Apple tervező vezetőmérnökei és vezető oktatói szerepeltek. Bemutatták a mobilizálódó IT új modelljét és a legfrissebb operációs rendszer, az iOS 8 fejlesztéseit. Válaszokat kaptunk eddig nyitott kérdésekre és betekinthettünk az Apple fejlesztési koncepcióiba. Volt alkalom egymással is megosztani a tapasztalatainkat a többi ország résztvevőivel.
Ha szeretné cége infrastruktúrájában tudatosan és biztonságosan megvalósítani a mobilitást, szeretettel várjuk iOS és OS X tanfolyamainkon! Itt megismerheti a technikai részleteket és az őket összekapcsoló logikai modellt is.

címkék

Ajánlja a blogbejegyzést másoknak is!