Szeptember 25. - az ATS.2 Apple Tech Series következő alkalma!

ITIL Foundation - 3 kontra 4 nap

     

Az IQJB ITIL-képzési kínálatában 2 féle alaptanfolyam (egy 3 illetve egy 4 napos változat), 5 féle haladó tanfolyam és egy záró (szakértői szintű) tanfolyam szerepel. Az alap-, haladó és záró tanfolyamok egymásra épülnek, és együtt biztosítják, hogy mindenki érdeklődésének és jelenlegi illetve jövőbeli munkájának megfelelő szintű képesítést szerezhessen – egészen a szakértői szintű ITIL-minősítésig (ITIL Expert). Ezen belül az alaptanfolyam szerepe az, hogy az ITIL-megközelítéssel átfogóan, elsősorban fogalmi szinten lehessen megismerkedni, és megnyíljon a lehetőség az alkalmazás szintű ismeretek megszerzésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy mi szükség van a kétféle alaptanfolyamra?

ITIL szolgáltatásmenedzsment – bővített alapképzés (ITIL SM-B, 4 nap)
Ez az IQJB, sok évre visszatekintő, jól bevált, alap szintű ITIL-képzése, amely integráltan tartalmazza az alap szintű vizsgára való felkészítést, de az ehhez szükséges ismeretek átadásán túl lehetőséget biztosít (az adott korlátokon belül) az ITIL-megközelítés mélyebb megértésére is. Azoknak ajánljuk, akiknek nincs határozott elképzelése, terve arra, hogy az ITIL-t hogyan, és miért alkalmazza az IT-szolgáltatások menedzsmentje során, és ehhez kapcsolódóan egyelőre nem tervez további ITIL-képzéseken való részvételt. Az extra nap nagyobb lehetőséget biztosít a felmerülő kérdések megvitatására és megválaszolására, akár egy-egy szervezet viszonylatában is.

ITIL szolgáltatásmenedzsment – egyszerűsített alapképzés (ITIL SM-E, 3 nap)
Ez terjedelemben némileg (főleg hangsúlyok tekintetében) szűkebb, mint a bővített képzés, és célzottan a vizsgára készít fel. Az idő rövidsége miatt itt nincs túl sok lehetőség közös megbeszélésekre egy-egy témánál, és jobban épít például a részvevők önálló munkájára a tanfolyam során a házi feladatok elvégzésénél. Azoknak ajánljuk, akik már eleve arra törekednek, hogy alaposan megismerjék és alkalmazzák az ITIL-t a jelenlegi vagy jövőbeli munkájuk során; akik úgy érzik, hogy az alapvizsga csak egy kötelezően elérendő állomás ahhoz, hogy az ITIL-lel mélyebben megismerkedhessenek; és akik már a kezdetektől fogva tudatában vannak annak, hogy ehhez néhány napnál jóval több időre van szükség.
Ezen különbségeken túl azonban természetesen mindkét alapképzés biztosítja a további (haladó) képzéseken való eredményes részvétel lehetőségét.

címkék

Ajánlja a blogbejegyzést másoknak is!