Szeptember 25. - az ATS.2 Apple Tech Series következő alkalma!

Az ITIL Master fokozat

Van-e „élet” az ITIL expert után? A legmagasabb minősítés tartalmi és formai követelményeiről szól mai bejegyzésünk.

 

A MASTER minősítés elérést akkor érdemes megcélozni, ha a jelölt (ITIL Expert) úgy érzi, hogy az ITIL tapasztalatoknak saját gyakorlati tevékenységéből származó olyan széles körével rendelkezik, amely már megérett arra, hogy egy bíráló bizottság előtti bemutatásra, véleményezésre kerüljön.
Az ITIL szakértő (ITIL Expert)  az a személy, aki rendelkezik sikeres MALC vizsgával és min. 22 kreditpont az ITIL tanfolyamokból.
A  mesterszint megszerzésének szükséges, de még nem elégséges feltétele az, hogy a jelölt már legalább öt évet az IT-szolgáltatásmenedzsment területén vezetői, menedzseri vagy a felsőbb vezetés számára nyújtott tanácsadási szerepkörökben eltöltsön.

A jelöltnek ITIL mesterszintű minősítéshez egy vagy több valós életbeli szituációt kell bemutatnia, és ki kell fejtenie, hogy hogyan alkalmazta az ITIL-es tudását való életbeli megoldások megvalósításánál. A bemutatásnak azt is meggyőzően kell bizonyítania, hogy az alkalmazott megoldás hosszabb időszakon keresztül folyamatosan eredményes volt, és hogy hasznot hozott a szolgáltatóval kapcsolatban álló ügyfelek számára. Ezt egy olyan – a fentiek érdekében végzett gyakorlati munkát megfogalmazó – írásos beadványban (tkp. 70-100 oldalas “szakdolgozatban”) kell ismertetni, amelynek egy kijelölt zsűri által történő kiértékelése képezi aztán az alapját a jelölt minősítésének, és – a beadvány sikeres értékelése esetén – ehhez kapcsolódik még egy élő, távkonferenciára alkalmas eszközökkel vagy külföldi vizsgahelyszínen lebonyolított interjú (tkp. a “szakdolgozat” védése).

Az ITIL képzésekkel kapcsolatban érdeklődjön Balogh Judit kolléganőnknél e-mailen, vagy telefonon a +36 1 799-5506-as telefonszámon.

címkék

Ajánlja a blogbejegyzést másoknak is!